de Cristina Simincianu ziua 3 din #30DaysPhotoReadingChallenge Spun adeseori asculta-ti inima! Urmeaza-ti inima! Am ales pentru a treia zi din #30DaysPhotoReadingChallenge o carte tocmai despre acest subiect: cartea lui Ruediger Schache: "Intelepciunea inimii". Ruediger Schache aduce in centrul atentiei noastre inima, si asa cum spune si titlul atentia se indreapta spre inteleciunea inimii. Printr-o serie de istorisiri din lume adunate, cazuri reale autorul, -o sa ii spun pe scurt R.S.- subliniaza cateva idei despre inima. Inima stocheaza la nivel celular o multime de informatii avand o capacitate si o viteza cu mult mai mare decat creierul nostru. Ceea ce nu este foarte cunoscut despre inima si in ultimele decenii s-au facut mai multe studii pe marginea abilitatilor speciale ale inimii, a inteligentei sale, este ca 60-65% din inima este alcatuita din celule neuronale asemanatoare celulelor ce alcatuiesc creierul nostru, identice celulor nervoase si structurii creierului:
Acestea fiind spuse nu este cazul sa ne miram ca inima a fost una din temele adeseori dezbatute din cele mai vechi timpuri, filozofii cei mai renumiti, inca din antichitate, acordandu-i o atentie deosebita, punand mereu intrebari care sa scoata la lumina cine este mai importanta inima sau ratiunea, mintea? Inima sustine R.S este salasul sufletului, si nu doar are o memorie celulara proprie, retine informatiile dintr-o viata, ci retine informatiile si lectiile sufletului in corpul in care s-a nascut in aceasta viata, si lectiile sufletului din alte vieti, intrucat sufletul nu dispare o data cu disparitia/ moartea corpului fizic; sufletul se intoarce mereu pentru a rezolva ce nu a reusit sa rezolve in alte vieti, purtand din nou in inima amintirea temelor de interes centrale ce au ce au constituit subiecte de interes atunci. Ca exemplu in acest sens Schache relateaza experienta mai multor oameni care datorita unor maladii grave au avut nevoie de un transplant de inima. Inima a venit de la donatori anonimi care si-au pierdut viata in diverse accidente. Fiecare din cei care au primit inima cuiva nu doar ca au inceput sa se comporte diferit, sa aiba gusturi alimentare diferite, dar si sa dezvolte hobby-uri pe care nu le aveau inainte, hobby-uri ce apartineau primului proprietar al inimii. Intr-unul din cazuri un barbat alb primeste inima de la un adolescent de culoare de 17 ani care fusese impuscat pe strada in timp ce se indrepta spre lectia de vioara. In urma transplantului, cel care a primit inima, era un muncitor necalificat, fara studii superioare, fara o pregatire speciala in vreun sens, a inceput sa fluiere arii intregi de muzica clasica, pe care le stia din senin, fara sa fi ascultat vreodata inainte muzica clasica. Se relaxa in fotoliu ascultand ore in sir marii clasice si, mai mult cercul lui de prieteni s-a extins considerabil cu barbati de culoare , exemplele sunt mai multe si deosebit de emotionante, cu siguranta te lasa cu mintea pe ganduri. Datorita intelepciuni extrem de vaste si adeseori subestimate, potentialul inimii poate fi implinit constant, raspunzandu-ne la patru intrebari, nu exista limite in aceasta privinte. De fapt secretul consta in a sti sa pui intrebarile corecte, pentru ca o viata traita din inima, este o viata in care nu poti sa dai gres, iar regretele ca ai luat o decizie gresita se imputineaza sau devin inexistente cu totul. Cele patru intrebari sunt in viziunea lui R.S. urmatoarele:
Fiecare intrebare are dedicat un intreg capitol care sa desluseasca cum sa activezi potentialul latent al inimii, dar eu nu am sa le redau aici, pana la urma trebuie sa te fac curioasa cumva sa deschizi cartea, dar o sa iti spun doar ca mi-a placut in mod deosebit cum a punctat cum sa clarifici care este aportul voluntar pe care il aduci in o situatie pentru a actiona in concordanta cu dorinta inimii tale. El spune in felul urmator: “Poti alege sa faci ceea ce este de facut fie cu retinere, fie cu indeferenta, fie voluntar. . . voluntar inseamna sa nu actionezi pentru altcineva, ci pentru inima ta, pentru tine, pentru viata ta, fara sa te contrazici, fara vreo pretentie, fara acuze adresate vietii.” Sa fii dispusa sa te uiti la ce, cum este necesar sa contribui pentru a indeplini cu adevarat voia inimii. Pentru ca adeseori sa indeplinesti voia inimii tale trebuie sa renunti in mod constient la ceva pentru ca la final inima ta sa tresalte de bucurie. Uneori pare ca o renuntare la ceva din viata ta, dar de fapt este o investitie personala pe calea inimii si daca nu stii la ce fel de contributie voluntara sa te gandesti R S explica pentru implinirea viziunii personale uneori trebuie sa contribui cu: timp, putere de munca si efort sustinut, confort sau mai bine zis renuntarea la confort-cel care realizeaza ceva renunta la comoditate-, depasirea temerilor, neimplicarea- starea de martor detasat nu aduce rezultate, deci nu schimba situatia de fapt in directia dorintelor inimii, rezistenta si continuitate, perseverenta chiar si in fata circumstantelor potrivnice, integritate, riscul unei pierderi- in acest caz renunti la controlul asupra situatiei, renuntarea la bogatii si avere, renuntarea la un drept daca ai putea obtine ceva care iti incanta inima. Cartea se gaseste la noi in librarii, fiind tradusa si publicata de mai multe edituri, in plus, tin sa precizez un lucru: lectura (respectiv fotocitirea), ca orice aspect al vietii este o experienta subiectiva. Ce “vad, aud si inteleg” eu s-ar putea sa fie complet diferit de ce vezi, auzi si intelegi tu, s-ar putea sa fie chiar lucruri diferite o data ce treci totul prin filtrul experientei tale de viata. Despre photoreading, daca esti curioasa, poti afla mai multe aici www.photoreading.ro/ Te las cu indemnul: deschide o carte! Fii curioasa! Alege ce ti se potriveste tie sa practici util din aceasta carte in viata ta, si nimeni nu stie mai bine decat tine ce ti se potriveste si ce iti umple inima de bucurie! Barbatii iubesc femeile care stiu sa poarte o conversatie spumoasa, care sunt capabile sa isi exprime propriile pareri si ganduri cu usurinta, fara rezerve, iar lectura nu doar deschide mintea, dar te ajuta deschizi usi catre alte taramuri ale imaginatiei, ale pasiunii, mai mult o femeie care citeste nu traieste o viata, traieste o mie de vieti!
1 Comment
Mirela Nistor
22/9/2016 23:20:27
Multumesc .!
Reply
Leave a Reply. |
Eu sint Cristina
|